Meer gedichten uit mijn Stadsdichter periode

De verwondering   Voor het lustrum van de Opentuinendag in juni schreef ik De verwondering.

Stof om het Lijf    Ook in juni schreef ik voor de opening van de Kledingbank Nijmegen Stof om het lijf.

Station Nijmegen Lent   Eind augustus werd Station Nijmegen Lent geopend. Een bijzonder station. Het lag er namelijk al een paar jaar, maar vanwege de veranderende infrastructuur moest het een beetje worden opgeschoven.

Drie gedichten Stadswaard  Eind september droeg ik drie gedichten voor tijdens een jubileumwandeling van het IVN Nijmegen in de Stadswaard.

Oversteken   Bij de opening van de nieuwe stadsbrug De Oversteek, eind november, droeg ik het gedicht Oversteken voor.

Eerste Kerstdag, 16 uur   Voor de kerstviering van Anbo Nijmegen maakte ik het gedicht Eerste kerstdag, 16 uur.

Licht  Met nachtburgemeester Doro Krol ging ik tegen kerstmis langs verpleeghuizen.

Proefpersoon   In 2014 maakte ik voor de poëzieweek het drieluik Proefpersoon.

Thuis    Bij het boekenfeest in maart 2014 las ik Thuis voor.

In deze stad In deze stad; 4 mei dodenherdenking, voorgelezen in de Stevenskerk.

De nevelspuiter  Voor de mannen die de eikenprocessierups bestrijden, mei, juni, maakte ik het gedicht De nevelspuiter.

Letterleger   Toen in juni 2014 het Poëziecentrum Nederland gehuisvest werd in Nijmegen las ik het gedicht Letterleger voor.

MH17   En plotseling werd op donderdag 17 juli passagiersvliegtuig MH17 boven Oekraïne uit de lucht geschoten. Ook in Nijmegen waren er slachtoffers te betreuren. Als stadsdichter voelde ik me geroepen een gedicht te maken.

De kleuren van de nacht   Begin oktober schreef ik voor het afscheid van nachtburgemeester Doro Krol het gedicht De kleuren van de nacht. Met Doro heb ik veel samengewerkt.

Op straat    Op begraafplaats Jonkerbos staat tussen de armengraven een monumentje om te herinneren. Herinnerd worden de gestorven dak- en thuislozen van Nijmegen. Op 31 oktober las ik hier het gedicht Op straat voor.

Wandelaars in de vroegte   Toch nog een vierdaagsegedicht, Wandelaars in de vroegte, voor het vierdaagseboek van 2014, gepresenteerd eind november.

Poolse man uit Bakel   Een van de taken van de stadsdichter van Nijmegen is om een gedicht te maken bij een eenzame uitvaart. Op de valreep kreeg ik het bericht van de ambtenaar die belast is met de Wet op de Lijkbezorging dat hij een eenzame uitvaart voorzag. Daar heb ik het gedicht Poolse man uit Bakel voor gemaakt.


Vier gesproken gedichten uit deze periode


 

 

Home